'FC Groningen en Buijs willen keeper halen en tweede amateurtransfer realiseren'

'FC Groningen en Buijs willen keeper halen en tweede amateurtransfer realiseren'

Gepubliceerd: zaterdag 19 mei 2018 om 18:58za 19-05-2018 om 18:58

FC Groningen lijkt zich te gaan versterken met Jaimy Schaap. De 23-jarige keeper speelt nu nog in de Tweede Divisie namens IJsselmeervogels, maar staat in de nadrukkelijke belangstelling van de Noorderlingen.

RTV Utrecht meldt zaterdagmiddag dat Schaap, ondanks een tot 2021 doorlopend contract in Spakenburg, dichtbij een transfer naar Groningen is. De doelman is naar alle waarschijnlijkheid gescout door de nieuwe FC Groningen-trainer Danny Buijs: de huidige eindverantwoordelijke van Kozakken Boys heeft Schaap dit seizoen meerdere malen aan het werk gezien in de Tweede Divsie.

Met de waarschijnlijke komst van Schaap speelt FC Groningen alvast in op een vertrek van Sergio Padt. De aanvoerder ligt nog tot medio 2019 vast, maar heeft zijn zinnen gezet op een vertrek. Schaap zal in Groningen moeten concurreren met Kevin Begois, het afgelopen seizoen de stand-in achter Padt.

De nummer twaalf van het voorbije Eredivisie-seizoen heeft onlangs al gewinkeld in de Tweede Divsie. Ahmad Mendes Moreira komt samen met Buys over van Kozakken Boys.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws