'Terugkeer naar Eredivisie lonkt voor pechvogel Letschert: belangstelling van AZ'

'Terugkeer naar Eredivisie lonkt voor pechvogel Letschert: belangstelling van AZ'

25-05-2018 18:25
41

AZ is in de zoektocht naar defensieve versterking uitgekomen bij Timo Letschert. Dat meldt FOX Sports. De 25-jarige verdediger staat nog tot medio 2020 onder contract bij het Italiaanse Sassuolo, dat afgelopen seizoen als elfde eindigde in de Serie A.

Letschert kwam mede door een knieblessure, die hij in oktober opliep, slechts zeven keer in actie het afgelopen seizoen. Voor de oud-speler van FC Utrecht was dat een forse dreun, aangezien hij net een basisplek had veroverd. Daarvoor lag de mandekker er al lang uit wegens een schouderbreuk.

Sassuolo nam Letschert in de zomer van 2016 voor zo'n 3,5 miljoen euro over van FC Utrecht. In Nederland speelde hij ook voor Roda JC en FC Groningen.

AZ kan vers bloed voor de defensie goed gebruiken. Rens van Eijden lijkt geen toekomst meer te hebben in Alkmaar, terwijl de huurperiode van Ricardo van Rhijn afloopt. Daarnaast is routinier Ron Vlaar blessuregevoelig. Coach John van den Brom kan verder nog beschikken over Stijn Wuytens en Pantelis Hatzidiakos.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s