Groeneveld verandert voetbalnaam: Je moet er niet teveel achter zoeken

Groeneveld verandert voetbalnaam: "Je moet er niet teveel achter zoeken"

30-07-2018 09:12
65

Het is even wennen voor de vaste voetbalvolgers: Arnaut Groeneveld speelt bij Club Brugge met een nieuwe naam op zijn shirt: Danjuma. Daar heeft hij zo zijn redenen voor.

"Het is niet zo indrukwekkend als iedereen denkt", zegt Groeneveld in het Eindhovens Dagblad. "Je moet er niet teveel achter zoeken. Danjuma is de tweede naam in mijn paspoort. Het is een persoonlijke keuze. Ik vind gewoon dat het veel mooier staat."

Groeneveld heeft in no time naam gemaakt in België. Ook na zijn tweede optreden kreeg hij de complimenten. In de zomer toonden ook clubs uit de Bundesliga, Premier League, Frankrijk en de Nederlandse top-drie plus AZ, FC Utrecht en sc Heerenveen interesse. "PSV wilde me terughalen", geeft de oud-speler van PSV en NEC aan.

"Ik heb goed over alle opties nagedacht. Ik moet me ook ergens thuis voelen. Dat is bij Club Brugge. Het buitenland, maar toch niet te ver weg"", aldus Groeneveld. De Eredivisie was voor hem geen optie. "Het niveau van de Belgische competitie is hoger. Het is technischer en meer fysiek."