Ajax onder 19 geeft goede voorbeeld en verslaat Benfica met ruime cijfers

23-10-2018 15:56
21

Ajax Onder 19 heeft goede zaken gedaan in de Youth League. Op eigen veld was de formatie van John Heitinga te sterk voor Benfica: 3-0. De goals van de Amsterdammers werden gemaakt door Ryan Gravenberch, Victor Jensen en Nicolas Kühn.

Onder 19 pakte in de eerste twee wedstrijden in de poule vier punten. Na een 6-0 zege op AEK Athene volgde een 2-2 gelijkspel bij Bayern München. Tegen het Portugese Benfica ging het in de eerste helft op en neer. Op de counter was Benfica meerdere malen gevaarlijk, maar tot scoren kwamen de bezoekers niet.

Ajax leek aanvankelijk ook niet voor rust te gaan scoren, al was Sven Botman vanuit een corner heel dichtbij: zijn inzet ging net over. Een minuut voor rust was het toch nog raak. Gravenberch kreeg de bal wat gelukkig voor zijn voeten en schoot van dichtbij de openingstreffer tegen de touwen.

In de tweede helft had Ajax meer controle. Een halfuur voor tijd gooide Victor Jensen de wedstrijd in het slot door de bal goed naar de grond te koppen en zo Benfica-doelman Biai kansloos te laten.

Vlak voor tijd tekende Kühn na een goede individuele actie ook nog voor 3-0. Over twee weken mag Benfica op jacht naar eerherstel: dan treffen de ploegen elkaar opnieuw, maar dan in Lissabon. Ajax onder 19 reist als koploper af naar Portugal. Na drie duels heeft de ploeg van Heitinga zeven punten.