'Toen ik dit hoorde van Feyenoord, vroeg ik gelijk wanneer ik kon tekenen'

'Toen ik dit hoorde van Feyenoord, vroeg ik gelijk wanneer ik kon tekenen'

Gepubliceerd: zondag 18 november 2018 om 14:23zo 18-11-2018 om 14:23

Jordie van Leeuwen gaat er álles aan doen om het eerste elftal van Feyenoord te bereiken. Dat zegt de achttienjarige goalie in een interview met het Algemeen Dagblad. Afgelopen zomer ondertekende Van Leeuwen zijn eerste profcontract in De Kuip. 

In juni signeerde de tiener een contract tot medio 2019, met de optie voor een extra jaar. "We hadden net de bekerfinale gewonnen van PSV waarna ik te horen kreeg dat Feyenoord mij een contract had aangeboden. Ik was als eerstejaars A de eerste keeper van de JO19, dus ik wist wel dat ik goed bezig was. Andere spelers kregen ook een contract, dus ik hoopte er ook op. Toen ik dit hoorde, vroeg ik gelijk wanneer ik kon tekenen", blikt Van Leeuwen terug.

"Dit was geweldig nieuws. Voor dit contract had ik zolang gestreden, het gevoel dat ik toen had was echt onbeschrijflijk. Als je mij twee jaar geleden zou hebben gezegd dat ik nu onder contract had gestaan bij Feyenoord, zou ik het niet hebben geloofd. Het is een droom die uitkomt."

Van Leeuwen heeft nog een lange weg te gaan, weet hij. "Ik hoop mezelf goed te blijven ontwikkelen. Natuurlijk moet ik dingen laten, maar ik vind het geweldig om iedere dag te mogen trainen en dit te mogen doen. Voetballen heb ik altijd het leukste gevonden dat er is. Alles gaat stap voor stap. De volgende stap is het eerste halen. Ik zal hard blijven werken om die droom te verwezenlijken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws