'Barcelona moet 40 miljoen euro betalen bij verkoop van probleemkind Dembéle'

'Barcelona moet 40 miljoen euro betalen bij verkoop van probleemkind Dembéle'

21-11-2018 20:56
27

Als FC Barcelona besluit Ousmane Dembélé te verkopen, dan wordt het een dure grap. De Catalaanse grootmacht zal in dat geval veertig miljoen euro extra moeten overmaken naar Borussia Dortmund.

Dat meldt kwaliteitskrant Die Welt. Barcelona nam Dembélé anderhalf jaar geleden voor 105 miljoen euro, exclusief 40 miljoen aan variabelen, over van Dortmund. Sindsdien wordt de loopbaan van de Franse aanvaller gekenmerkt door blessures en schandalen. De laatste weken is het om de paar dagen raak: zondagavond meldden Spaanse media nog dat Dembélé kampt met een gameverslaving.

Barça heeft Dembélé inmiddels een laatste kans gegeven. Als het opnieuw misgaat, behoort een transfer in januari tot de mogelijkheden. Liverpool is naar het schijnt zéér geïnteresseerd. In Camp Nou zullen ze echter wel twee keer nadenken, voordat de Fransman in de etalage wordt gezet. Volgens Die Welt moet Barça alle openstaande variabelen ter waarde van in totaal 40 miljoen euro uitbetalen aan Dortmund als Dembélé voor 2022 wordt verkocht.

Lees ook: 'Barça is er klaar mee en legt slecht etende, onaangepaste Dembélé ultimatum op'