Petrovic schuift opvolger Advocaat nú al naar voren: Hij wordt een toptrainer

Petrovic schuift opvolger Advocaat nú al naar voren: "Hij wordt een toptrainer"

Gepubliceerd: zondag 2 december 2018 om 20:51zo 02-12-2018 om 20:51

Zeljko Petrovic, asssistent van Dick Advocaat bij FC Utrecht, weet het zeker: Rick Kruys wordt binnen nu en een paar jaar tijd hoofdtrainer van de club. Petrovic zei dat zondag bij De Tafel van Kees op FOX Sports. 

"Rick Kruys wordt een toptrainer, maar hij heeft nog niet alle diploma's. Over een aantal jaar is hij zeker hoofdtrainer van FC Utrecht. Het zou voor hem goed zijn om nog een jaar met Advocaat te werken", aldus Petrovic. 

Als het aan de voormalig trainer van ADO Den Haag ligt, moet Utrecht-directeur Jordy Zuidam in januari in gesprek gaan met Advocaat. De 71-jarige Hagenaar ligt tot het einde van het seizoen vast in stadion Galgenwaard - maar de ervaren oefenmeester bruist nog van de energie, ziet Petrovic dagelijks.

"In de supermarkt heb je producten met drie in één, Dick heeft alles in één. (...) Hij heeft uitstraling en is een toptrainer. Ik ga niet Frans van Seumeren adviseren, maar ik adviseer wel Jordy Zuidam dat hij in de winterstop met Advocaat om de tafel moet."

Kruys (33) was als speler actief bij onder meer Utrecht, FC Volendam en Excelsior. Sinds januari 2018 behoort hij tot de technische staf van het eerste elftal. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws