'Cocu niet naar Anderlecht: Jol bij overgebleven kandidaten voor functie'

'Cocu niet naar Anderlecht: Jol bij overgebleven kandidaten voor functie'

31-12-2018 07:06
66

Phillip Cocu wordt niet de nieuwe hoofdtrainer van RSC Anderlecht. De club is afgehaakt en gaat op zoek naar een andere hoofdtrainer na het ontslag van Hein Vanhaezebrouck.

Volgens Het Nieuwsblad heeft Anderlecht de afgelopen dagen met Cocu gesproken. Na zijn ontslag bij Fenerbahçe kon de oud-trainer van PSV al snel weer aan de slag. Dat zou wel betekenen dat een deel van zijn ontslagpremie verloren gaat. Cocu wilde naar verluidt dan ook vier miljoen per jaar verdienen.

Uiteindelijk kwamen club en trainer er niet uit. Volgens Het Nieuwsblad vond Anderlecht hem 'te duur' en was het probleem dat Cocu 'eigenlijk geen zin had in deze job'. Onlangs stelde de Belgische topclub Frank Arnesen aan als technisch directeur. Hij kent Cocu nog van zijn tijd bij PSV en Anderlecht hoopte daardoor dat het tot een deal zou komen.

De Deen Kasper Hjulmand, coach van Nordsjaelland, is nu in beeld bij Anderlecht. Ook de naam van Martin Jol wordt genoemd. Jol is al twee jaar werkloos en was in het verleden onder meer actief voor Tottenham Hotspur, HSV en Ajax. Arnesen werkte met Jol samen bij Tottenham. Ook Roberto Donadoni, Vincenzo Montella en Laurentiu Reghecampf worden genoemd.