Contractnieuws uit Utrecht: 'Imposante verschijning' verlengt tot medio 2022

Contractnieuws uit Utrecht: 'Imposante verschijning' verlengt tot medio 2022

Gepubliceerd: donderdag 11 april 2019 om 12:25do 11-04-2019 om 12:25

Thijmen Nijhuis heeft zijn aflopende contract verlengd bij FC Utrecht. De twintigjarige doelman zette donderdag zijn handtekening onder een verbintenis die hem tot medio 2022 in de Domstad houdt. 

Dat meldt Utrecht via de officiële kanalen. Nijhuis speelt sinds 2009 in de jeugdopleiding van Utrecht. Daarvoor was hij actief bij IJFC en USV Elinkwijk. De sluitpost is al enkele seizoenen onderdeel van eerstedivisionist Jong FC Utrecht, waar hij meer dan vijftig duels voor keepte. Nijhuis werd onlangs voor het eerst opgeroepen voor Jong Oranje.

"Thijmen is een imposante verschijning, die zijn lengte (1.96 meter, red.) goed gebruikt om zijn goal schoon te houden", vertelt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam. "In de opbouw heeft hij een goed oog voor het vinden van de vrije man. Zijn kwaliteiten bij elkaar opgeteld maken dat hij goed past in het profiel van een FC Utrecht-keeper."

Nijhuis maakte nog niet zijn debuut voor het eerste elftal van Utrecht. Hij zat dit seizoen vier keer op de bank als reservedoelman.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws