Busquets roemt 'spectaculair' Ajax: Ze kunnen zeker de Champions League winnen

Busquets roemt 'spectaculair' Ajax: "Ze kunnen zeker de Champions League winnen"

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 01:10wo 17-04-2019 om 01:10

Sergio Busquets is niet verrast door het feit dat Ajax zich dinsdagavond heeft geplaatst voor de halve finale van de Champions League. De Amsterdammers kunnen zelfs de finale winnen, denkt de middenvelder van FC Barcelona.

Ajax schakelde Juventus uit met een 1-2 zege in Turijn, terwijl FC Barcelona gelijktijdig de halve finale bereikte ten koste van Manchester United. "Ajax kan zeker de finale bereiken en winnen", verklaart Busquets tegenover de aanwezige pers.

Lees ook: Italiaanse pers prijst 'geweldig collectief' Ajax: 'De droom is nog niet voorbij!'

"Het is geen verrassing dat ze in de halve finale staan. Het is een spectaculair team. Juventus was de favoriet, maar Ajax heeft het verdiend", vervolgt de dertigjarige middenvelder, die met Barça afrekende met Manchester United (3-0). "We hebben een goede wedstrijd gespeeld. Zo moeten we doorgaan."

Busquets krijgt volgend seizoen te maken met één van de Ajacieden die dinsdagavond negentig minuten op het veld stond in Turijn. Frenkie de Jong signeerde eind januari een vijfjarig contract in Camp Nou. Barça betaalt 76 miljoen euro voor hem. De transfersom kan oplopen naar 86 miljoen.

Lees ook: Champions League-inkomsten Ajax stijgen door succes naar bijna 100 miljoen

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Kan Ajax dit seizoen de Champions League winnen?

(10045 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws