Van der Vaart verwacht 'United-achtig' Tottenham: 'Beetje bang voor Ajax'

Van der Vaart verwacht 'United-achtig' Tottenham: 'Beetje bang voor Ajax'

29-04-2019 23:02 Laatste update: 23:25
47

Rafael van der Vaart durft niet te voorspellen wie de finale van de Champions League gaat halen. Ook weet hij niet zeker voor welke club hij dinsdag nou moet juichen: Ajax of Tottenham Hotspur? Van der Vaart heeft bij beide clubs gespeeld.

Bennett van Fessem
LONDEN

"Dat is een gemene vraagt", lacht Van der Vaart voor de camera van VoetbalPrimeur. "Ik ben opgegroeid bij Ajax. Als tienjarig pikkie kwam ik daar. Ze hebben me alles geleerd en gemaakt tot de voetballer die ik was en de persoon die ik nu ben. Natuurlijk heb ik heel veel met Ajax, maar als Tottenham wint zou het ook fantastisch zijn."

Ajax wordt door velen gezien als de favoriet tegen Tottenham. Van der Vaart begrijpt dat. "Als je van Juventus en Real Madrid wint ben je ineens favoriet. Dat snap ik wel. Deze club doet al jaren mee in de top van Engeland. Het is in mijn ogen de beste competitie ter wereld."

Ajax kon tegen Juventus en Real Madrid vrijuit voetballen, maar dat zal tegen Tottenham anders zijn, voorspelt Van der Vaart. "Ik denk dat Tottenham een beetje á la United gaat spelen. Ze zijn ergens wel een beetje bang voor Ajax."

Bekijk hieronder het volledige interview met Rafael van der Vaart!