'Sceptische' Bruggink bespreekt Van Geel met BILD: 'Kent alleen de Eredivisie'

'Sceptische' Bruggink bespreekt Van Geel met BILD: 'Kent alleen de Eredivisie'

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 17:58vr 24-05-2019 om 17:58

Arnold Bruggink heeft zich uitgelaten over de mogelijke interesse van Hannover 96 in scheidend Feyenoord-directeur Martin van Geel. De oud-speler van Hannover is gematigd positief over de mogelijke komst van Van Geel.

De Goirlenaar is nog tot 1 juli werkzaam in De Kuip, maar heeft volgens De Telegraaf al een onderhoud gehad met Martin Kind, de eigenaar van de Bundesliga-degradant. Bruggink geeft hoog op van Van Geel, laat hij weten in gesprek met BILD. "Hij heeft het acht jaar lang geweldig gedaan bij Feyenoord, een moeilijk te besturen club met een 'schwierigen Umfeld'. Als je dat zo lang volhoudt, moet je echt wel iets kunnen."

De Feyenoord-directeur heeft tijdens zijn lange carrière echter alleen maar in de Eredivisie gewerkt, beseft ook Bruggink. "Hij heeft een goed netwerk, maar hij kent alleen de Nederlandse markt. Daardoor ben ik een beetje sceptisch", stelt de analist, die zich bovendien afvraagt of Van Geel om kan gaan met de bemoeienissen van de nadrukkelijk aanwezige Kind. "We weten allemaal hoe meneer Kind kan zijn. Dat kent Van Geel helemaal niet", doelt Bruggink op Feyenoord-collega Jan de Jong, die zich niet met het technisch beleid bezighield.

Van Geel schermt ook met interesse van zijn oude club Willem II. Vrijdag werd bekend dat Sjaak Troost hem opvolgt bij Feyenoord.

Poll

Is het naderende vertrek van Martin van Geel een aderlating voor Feyenoord?

(4485 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws