Update: Eerste Champions League-clash PSV op 23 juli, return week later

Update: Eerste Champions League-clash PSV op 23 juli, return week later

Gepubliceerd: donderdag 20 juni 2019 om 09:51do 20-06-2019 om 09:51

PSV neemt het in de tweede voorronde van de Champions League op tegen FC Basel. PSV speelt eerst thuis, zo heeft de loting in het Zwitserse Nyon woensdag uitgewezen.

Wanneer PSV erin slaagt de derde voorronde te bereiken, is Linz, Basaksehir, Club Brugge of Krasnodar de tegenstander. De heenwedstrijden in de tweede voorronde van de Champions League worden afgewerkt op 23 en 24 juli. De returns staan gepland voor 30 en 31 juli.

PSV strijdt tussendoor met Ajax om de Johan Cruijff Schaal. Die wedstrijd werd eerder door de KNVB van zondag 28 naar zaterdag 27 juli geplaatst, zodat PSV meer rust heeft in aanloop naar de return in de voorronde van de Champions League.

Ook Ajax moet zich via de voorronde zien te plaatsen voor het miljardenbal. De Amsterdammers stromen in de derde voorronde van de Champions League in en moeten twee voorrondes zien te overleven. PSV moet in totaal drie voorrondes doorkomen om het tot de groepsfase van de Champions League te schoppen.

Vorig seizoen slaagde PSV erin via de voorronde het hoofdtoernooi te bereiken. De formatie van Mark van Bommel was toen in de play-offs te sterk voor BATE Borisov.

Update 20/6 09.51: De heenwedstrijd tussen PSV en FC Basel wordt op dinsdag 23 juli afgewerkt. De return in Zwitserland volgt een week later. Volgende week begint de kaartverkoop voor de ontmoeting in het Philips Stadion. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws