Update: 'Selectie Kameroen bereikt akkoord over premies en is op weg naar Egypte'

Update: 'Selectie Kameroen bereikt akkoord over premies en is op weg naar Egypte'

Gepubliceerd: vrijdag 21 juni 2019 om 16:24vr 21-06-2019 om 16:24

Laatste update: vrijdag 21 juni 2019 om 18:01vr 21-06-2019 om 18:01

Onrust bij het Kameroen van Clarence Seedorf en Patrick Kluivert. De spelers weigeren het vliegtuig in te stappen om deel te nemen aan de Afrika Cup. Er heerst onvrede over de verdeling van de wedstrijdpremies.

Dat melden meerdere Belgische kranten op basis van informatie van het Franse persbureau AFP. Het was de bedoeling dat de spelers van Kameroen donderdagavond af zouden reizen naar Egypte, waar de Afrika Cup vrijdag van start gaat. 

Dat is dus niet gebeurd. De spelers van Kameroen zijn ontevreden over de afspraken die er met voetbalbond zijn gemaakt over de wedstrijdpremies. 'Volgens de lokale pers eisen de spelers een premie van 60.000 euro, terwijl de bond maar de helft wil bieden', schrijft Het Nieuwsblad. Overigens klinken er lokaal andere geluiden. De spelers van Kameroen zouden vooral boos zijn omdat zij eerdere wedstrijdpremies nog niet hebben gekregen.

Kameroen moet zich op tijd melden, anders riskeert het land diskwalificatie. Al over vier dagen speelt Kameroen de eerste wedstrijd op de Afrika Cup. De ploeg van Seedorf, Kluivert én Ajacied André Onana neemt het dan op tegen Guinee-Bissau. Daarna wachten ontmoetingen met Ghana en Benin.

Update 16.24 uur: De selectie van Kameroen is ondertussen op weg naar Egypte. Dat meldt FOX Sports. Er zou de voetballers een aanvullende premie zijn beloofd wanneer de eerste overwinning op het toernooi is behaald. Dat zette de selectie ertoe om alsnog naar Egypte te vertrekken.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Kameroen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws