Ajax maakt sterke indruk en legt Anderlecht met ruime cijfers over de knie

Ajax maakt sterke indruk en legt Anderlecht met ruime cijfers over de knie

06-07-2019 15:56 Laatste update: 16:14
141

Ajax heeft de oefenwedstrijd tegen Anderlecht met ruime cijfers gewonnen. De Belgische topclub werd op sportcomplex De Toekomst met 5-2 over de knie gelegd door de ploeg van coach Erik ten Hag, die een goede indruk maakte.

Anderlecht-trainer Vincent Kompany gaf zichzelf een basisplaats, terwijl ook aanwinst Michel Vlap aan de aftrap verscheen. De Belgen begonnen sterk, maar de eerste kans voor Ajax leverde meteen een doelpunt op. Uitgerekend Kompany liet zich aftroeven door Lassina Traoré, die teruglegde op de inlopende Dani de Wit. De middenvelder aarzelde niet: 1-0.

De Wit was op dreef, want niet veel later tekende hij al voor zijn tweede van de middag. Kompany verwerkte de bal niet goed, waardoor de jonge Ajacied kon profiteren. Gesteund door de voorsprong kwam Ajax steeds beter in zijn spel, al tekende Sydney Sam nog wel voor de aansluitingstreffer.

In de tweede helft kopte Kik Pierie al snel de 3-1 binnen voor een sterk gewijzigd Ajax. Anderlecht probeerde wat terug te doen, maar gaf daardoor steeds meer ruimte weg. Daar speelde Ajax handig op in. Victor Jensen tekende voor de 4-1 en Klaas-Jan Huntelaar vond ook het net, voordat Kara Mbodj nog iets terugdeed.

Bij Ajax was vooral het meespelen van Carel Eiting bijzonder. De middenvelder maakte zijn rentree na lang blessureleed. Komende maandag sluiten de internationals De Ligt, Blind, Van de Beek, Promes, Schöne, Dolberg, Tadic en Marin weer aan in Amsterdam.

Opstellingen Ajax

Eerste helft: Varela; Dest, Veltman, Magallán, Pierie; Eiting, Ekkelenkamp, De Wit; Lang, Traoré, Danilo

Tweede helft: Kotarski; Dest (Kemper, 68), Schuurs, Botman, Pierie (J.Timber, 68); Q. Timber, Ekkelenkamp, Jensen; Lang (Taylor, 68), Huntelaar, Danilo (Kühn, 68).