'Ik heb vaak tegen Van Bommel gezegd: het gaat nog niet. Hij bleef maar bellen'

'Ik heb vaak tegen Van Bommel gezegd: het gaat nog niet. Hij bleef maar bellen'

Gepubliceerd: dinsdag 13 augustus 2019 om 18:58di 13-08-2019 om 18:58

Na zijn vertrek bij PSV is Daniel Schwaab elke week gebeld door trainer Mark van Bommel. Dat vertelt de Duitse verdediger, die terug is in Eindhoven, aan de NOS.

Schwaab weigerde een aanbieding van PSV en nam in mei afscheid om meer bij zijn familie in Duitsland te kunnen zijn. De ervaren Duitser is sinds deze week echter terug in Eindhoven. "De trainer vroeg elke week of de deur nog openstond. Ik heb heel vaak gezegd: het gaat nog niet. Hij bleef maar bellen", aldus Schwaab.

Gaandeweg de zomer veranderde zijn privésituatie. "Toen ik het goede gevoel weer had, heb ik gezegd dat we weer konden praten om te kijken of we voor allebei een goede oplossing konden vinden." Dat lukte: zondag tekende hij een éénjarig contract in het Philips Stadion.

In de zomer trainde Schwaab voor zichzelf en bij SC Freiburg. In de eerstvolgende wedstrijd van PSV, thuis tegen FK Haugesund, staat hij zeer waarschijnlijk nog niet in de basis. "Ik heb vandaag meegetraind, maar denk nog niet dat ik wedstrijdfit ben. Ik heb nog even nodig om weer 100 procent te zijn."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws