'Atlético heeft bewijs van Barça-akkoord van 14 miljoen euro aan commissies'

'Atlético heeft bewijs van Barça-akkoord van 14 miljoen euro aan commissies'

Gepubliceerd: vrijdag 20 september 2019 om 09:49vr 20-09-2019 om 09:49

Laatste update: vrijdag 20 september 2019 om 10:05vr 20-09-2019 om 10:05

Antoine Griezmann en FC Barcelona hebben een akkoord bereikt van 14 miljoen euro aan commissies voor de belangenbehartigers en familie van de Fransman, ver voordat Atlético Madrid geïnformeerd werd over de onderhandelingen. De Madrileense club gaat nu stappen ondernemen omdat de transfer op een onjuiste manier is verlopen.

El Mundo meldde eerder al dat Atlético een reeks e-mails in handen heeft tussen het kamp-Antoine Griezmann en FC Barcelona. Nu is ook bekend wat er in die e-mails besproken werd. De zus en zaakwaarnemer van Griezmann, zijn vader, een makelaar en een advocaat wisten in maart al wat ze aan de transfer zouden verdienen. De advocaat was de grootverdiener, met een vergoeding van liefst zeven miljoen euro. Toch werd de transfer pas officieel gemaakt na 1 juli, omdat met ingang van die datum de vastgestelde transfersom in het contract met Atlético Madrid zakte van 200 miljoen euro naar 120 miljoen euro.

Altético is van mening dat de partijen bewust hebben gewacht tot die datum, terwijl er voor 1 juli al een akkoord werd bereikt tussen Barça en Griezmann. De club stapt naar de Spaanse bond omdat het van mening is dat het recht heeft op de overige tachtig miljoen euro, en omdat Griezmann en Barcelona zonder toestemming van Atlético tijdens een belangrijke fase in de Spaanse titelstrijd aan het onderhandelen waren.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws