García de la Vega laat zich voor het eerst horen: 'Aangetast in mijn waardigheid'

García de la Vega laat zich voor het eerst horen: 'Aangetast in mijn waardigheid'

30-09-2019 23:26
56

Mauricio García de la Vega, de beoogde nieuwe eigenaar van Roda JC, heeft voor het eerst gereageerd op alle ophef die vanaf afgelopen vrijdag is ontstaan. De Mexicaanse investeerder wordt niet langer gepruimd door de achterban en een deel van het personeel van de club en werd vrijdag door een groep fans zelfs uit het Parkstad Limburg Stadion verwijderd.

García de la Vega beloofde deze zomer met geld over de brug te komen om Roda te helpen, maar maakte nog geen cent over, zo klonk het in diverse regionale media. Vrijdag werd García de la Vega door een groep Roda-fans uit het stadion gezet. Maandag meldde het kantoorpersoneel van Roda zich ziek, omdat zij niet meer met de Mexicaan willen samenwerken.

Roda wil de contacten met García de la Vega verbreken, maar de hoofdpersoon denkt daar anders over. "Iedereen die mij kent, weet: ik kan een slag verliezen, maar ik geef nooit op", vertelt hij in De Telegraaf.

Roda-fans richtten vrijdag het vizier op García de la Vega, die uit het stadion is gezet. "Ik ben vastgegrepen, geduwd, ik ben zelfs gevallen. Ik voelde me heel onveilig en ben aangetast in mijn waardigheid. Ik vroeg mijn stewards om me te helpen, maar niemand hielp me."