Buitenspel: EA Sports haalt Van Basten uit FIFA 20 na 'Sieg Heil'-uitspraak

Buitenspel: EA Sports haalt Van Basten uit FIFA 20 na 'Sieg Heil'-uitspraak

Gepubliceerd: dinsdag 3 december 2019 om 08:46di 03-12-2019 om 08:46

Laatste update: dinsdag 3 december 2019 om 08:52di 03-12-2019 om 08:52

Blessuregevallen, transfers, interviews en wedstrijdverslagen; alles vind je in de nieuwslijst van VoetbalPrimeur. In de rubriek 'Buitenspel' houden we jullie vanaf nu óók op de hoogte van de zaken die een te hoog privégehalte hebben voor de gewone nieuwslijst, maar zéker het vermelden waard zijn.

EA Sports haalt Van Basten uit FIFA 20
EA Sports heeft Marco van Basten uit het voetbalspel FIFA 20 gehaald. Dat heeft alles te maken met de gewraakte 'Sieg Heil'-uitspraak van de voormalig topspits tijdens het programma De Eretribune op FOX Sports. Hij maakte de opmerking na een interview van Hans Kraay jr. met Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth voorafgaand aan de wedstrijd tegen Ajax.

Gamers die de spelmodus Ultimate Team openen in FIFA 20 krijgen een melding dat Van Basten 'tot nader order' niet beschikbaar is als zogenaamd icoon. 'We zijn op de hoogte van de recente opmerkingen van Marco van Basten', stelt EA in de verklaring. 'We gaan ervan uit dat we toegewijd zijn aan gelijkheid en diversiteit in onze game. Daarom zullen we de ICON-items van Marco van Basten tot nader order niet meer beschikbaar maken.'

FOX Sports besloot de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal na zijn opmerking tijdens de uitzending van 23 november al een week te schorsen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws