Ajax O19 eindigt als groepswinnaar in Youth League na gelijkspel tegen Valencia

10-12-2019 15:56
53

Ajax heeft de laatste wedstrijd tegen Valencia in de UEFA Youth League niet weten te winnen, maar eindigt wel als groepswinnaar. De Amsterdammers speelden thuis met 1-1 gelijk, maar nummer twee OSC Lille kwam in Engeland niet verder dan 1-1 bij Chelsea.

Ajax was niet van plan om het op De Toekomst rustig aan te gaan doen en zette Valencia al vroeg in de wedstrijd onder druk. De ploeg van John Heitinga (foto) kreeg kansen via Naci Ünüvar, Kenneth Taylor, Enric Llansana en Damjan Dostanić, maar faalde in de afwerking. Daarna creërde Valencia het grootste gevaar. Gescoord werd er echter niet.

Nadat Ünüvar in de tweede helft een grote kans kreeg namens Ajax, kwam Valencia op voorsprong. Doelman Calvin Raatsie had geen antwoord op het schot van Jose Contell Lechon. Ajax had moeite om Valencia pijn te doen, maar kwam halverwege de eerste helft toch op gelijke hoogte via Youri Regeer. Daarna begon de Amsterdamse storm te razen en kreeg Ajax grote kansen. De ploeg had twee keer pech met buitenspelgevallen. Valencia creërde nog nauwelijks kansen, maar was in de absolute slotfase toch nog dicht bij de winnende treffer.

Ajax is groepswinnaar geworden omdat de leeftijdsgenoten van Lille niet wisten te winnen bij Chelsea. In Londen werd het 1-1. Chelsea stond lang op voorsprong, maar Lille kwam pas in de slotfase langszij.