LIVE-discussie: Faber moet defensie noodgedwongen renoveren, Hendrix keert terug

LIVE-discussie: Faber moet defensie noodgedwongen renoveren, Hendrix keert terug

21-12-2019 18:42
122

PSV sluti een roerige eerste seizoenshelft af met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Ernest Faber maakt zijn Eredivisie-rentree als PSV-trainer, nadat hij de ontslagen Mark van Bommel opvolgde in Eindhoven.

Faber houdt vertrouwen in doelman Lars Unnerstall en stelt Jordan Teze op als rechtsback, als vervanger van de geschorste Denzel Dumfries. Ook linksback Michal Sadílek is niet van de partij: gelegenheidsaanvoerder Nick Viergever schuift hierdoor naar links en Timo Baumgartl speelt in het centrum van de verdediging samen met landgenoot Daniel Schwaab. Doordat ook Erick Gutiérrez en Donyell Malen ontbreken, keert Jorrit Hendrix terug in de basis en begint Steven Bergwijn op papier in de spits.

PEC moet het stellen zonder de geschorste Gustavo Hamer, waardoor Sai van Wermeskerken zijn opwachting mag maken als rechtsback. Mike van Duinen stond dinsdag in de basis tijdens het roemloos verloren bekerduel met Fortuna Sittard, maar moet zaterdag plaatsmaken voor de van een blessure herstelde Mustafa Saymak.

De opstellingen:
PSV: Unnerstall; Teze, Schwaab, Baumgartl, Viergever; Rosario, Ihattaren, Hendrix; Doan, Bergwijn, Gakpo.

PEC Zwolle: Zetterer; Van Wermeskerken, Lachman, Lam, Paal; Dekker, Clement, Huiberts; Saymak, Thy, Van Crooij.