NAC-directeur over tweet Brood: 'Iedereen bekijkt het door eigen bril'

NAC-directeur over tweet Brood: 'Iedereen bekijkt het door eigen bril'

31-12-2019 21:42 Laatste update: 21:31
34

NAC Breda-directeur Luuc Eisenga lijkt inhoudelijk niet in te willen gaan op de tweet van Ruud Brood, die dinsdag op Oudjaarsdag zijn ontslag kreeg. Brood stelde dat het ontslag 'pijnlijk' was en kondigde alvast 'zijn kant van het verhaal' aan. 

"Het is geen leuk gesprek, hè. Voor zover het dan nog goed kan zijn was het professioneel en zakelijk. Dit zijn niet de leukste gesprekken om te voeren", zegt Eisenga na het ontslag van Brood voor de camera van Omroep Brabant.

Over de tweet van Brood: "Het is altijd pijnlijk. Voor iedereen. Voor NAC, voor Ruud Brood en ook voor Regilio Vrede (assistent, red.). Er zijn geen winnaars. Door zo'n situatie is het logisch dat iedereen dit door zijn eigen bril bekijkt. Dat is iedereen z'n goed recht."

"Iedereen heeft daar vast zijn eigen visie en beeld bij. Uiteindelijk zijn wij als directie verantwoordelijk voor de beslissingen en hebben we dit zo gedaan. Daar zit het verschil: wij moeten de beslissingen nemen en achteraf mag iedereen beoordelen of dat de juiste zijn geweest."