De Jong haalt gram voor Messi en zichzelf: 'Geen kritiek, gewoon wat ik denk'

De Jong haalt gram voor Messi en zichzelf: 'Geen kritiek, gewoon wat ik denk'

10-02-2020 07:37 Laatste update: 08:57
22

FC Barcelona heeft de laatste weken geen geluk met de scheidsrechters in Spanje, vindt Frenkie de Jong. De uitblinker van de Catalanen tegen Real Betis (3-2) stelt dat Lionel Messi, net als hijzelf vorige week, een penalty had moeten krijgen.

"In Bilbao (tegen Athletic, red.) was het zeker weten een penalty, omdat ik een duw kreeg", aldus De Jong tegen Barça TV. "En tegen Real Betis hadden we er één moeten krijgen voor een overtreding op Messi. Ik wil geen controverse met de scheidsrechters veroorzaken. Het is geen kritiek, het is gewoon wat ik denk."

Wedden

Meer odds

De Jong was zondagavond de grote man in Camp Nou. Voor rust beloonde hij zichzelf met een schitterend doelpunt op aangeven van Messi. "Of dit mijn beste wedstrijd van het seizoen was? Het is niet aan mij om daar iets over te zeggen, denk ik", zei hij direct na afloop bescheiden.

Na enkele fletse optredens kon De Jong echter wel tevreden zijn. "Het ging beter dan de afgelopen wedstrijden, waarin ik het zo nu en dan moeilijk had. Sowieso was het voor de toeschouwers volgens mij een heerlijke wedstrijd. Maar nogmaals: het is niet mijn plek om te zeggen dat het mijn beste wedstrijd was, of zoiets."