'Ze maken zich bij Ajax ernstig zorgen, ik ben er nog niet zo zeker van'

'Ze maken zich bij Ajax ernstig zorgen, ik ben er nog niet zo zeker van'

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 15:56ma 24-02-2020 om 15:56

Ajax dat ten koste van Getafe naar de achtste finales van de Europa League gaat: Jan van Halst heeft er een hard hoofd in. De Amsterdammers moeten donderdag een 2-0 achterstand zien weg te poetsen in de Johan Cruijff Arena.

"Ze maken zich bij Ajax ernstig zorgen", constateert Van Halst, oud-speler van Ajax, in gesprek met het Algemeen Dagblad. "De afgelopen twee jaar heersten ze in Nederland en zelfs over de grens, was het voetbal echt heel goed. Dit jaar is het een stuk minder. Dat heeft zeker te maken met blessures, maar daar heeft elke ploeg last van. Daar moet Ajax zich niet te veel achter verschuilen."

Op de vraag of Ajax het gaat redden tegen Getafe, antwoordt Van Halst: "Daar ben ik nog niet zo zeker van. Deze week is voor Ajax cruciaal, met wedstrijden tegen Getafe en AZ. Ik denk dat het met name tegen Getafe heel lastig gaat worden. Als je zag hoe makkelijk ze zich lieten meeslepen in het spelletje van die ploeg... Die Spanjaarden zijn er met glans in geslaagd om de Ajacieden uit hun spel te halen."

"Ik denk niet dat je dat zo makkelijk even omdraait, binnen een week. Je moet stoïcijns je eigen spel spelen, maar dat vergt een mentale hardheid", aldus de analist, die hoopt dat Dusan Tadic in de spits wordt geposteerd door trainer Erik ten Hag. "Met Van de Beek op tien en Blind achterin komt er wat meer herkenbaarheid in de ploeg. Dat is belangrijk nu: terug naar de basis."

Poll

Stelling: Ajax gaat ten koste van Getafe door in de Europa League

(4150 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws