FC Groningen-spelers moeten 'leven als een monnik': Niet in openbare ruimtes

FC Groningen-spelers moeten 'leven als een monnik': "Niet in openbare ruimtes"

14-03-2020 21:53
9

FC Groningen neemt de dreiging van het coronavirus uiterst serieus. De spelers hebben van algemeen directeur Wouter Gudde te horen gekregen hoe ze voorlopig voor zichzelf moeten zorgen.

De trainingen blijven wél doorgaan en Gudde heeft de spelers op het hart gedrukt 'als een monnik te leven' en extra goed op de hygiëne te letten. "Zo veel mogelijk afzonderen van de rest van het personeel, geen commerciële, maatschappelijke en media-activiteiten, niet in openbare ruimtes verschijnen als het niet hoeft", somt hij op voor de camera's van FOX Sports. "Natuurlijk moeten zij ook boodschappen doen, maar je zult toch moeten leven als een monnik. Zodat de kans op besmetting in ieder geval kleiner is."

FC Groningen gaat er vooralsnog van uit dat er op zaterdag 4 april gevoetbald zal worden tegen FC Utrecht en hoopt dat de selectie dan zo fit mogelijk is. "Met wedstrijden in de benen. Mocht die mogelijkheid er zijn – de KNVB moet er groen licht voor geven – willen we dat in het stadion doen. Uiteraard allemaal besloten, maar we zullen er wel voor zorgen dat de wedstrijd via onze kanalen te zien is. Niet de leukste maatregelen, maar wel noodzakelijk op dit moment."