'Limburgers schakelen UWV in, WW-uitkeringen moeten spelers en staf handje helpen'

'Limburgers schakelen UWV in, WW-uitkeringen moeten spelers en staf handje helpen'

16-03-2020 17:32
62

In Limburg wordt er een financieel beroep gedaan op de overheid om het hoofd boven water te houden. VVV Venlo en Roda JC hebben een procedure in gang gezet om een deeltijd-WW en werktijdverkorting aan te vragen voor hun personeel.

Bij beide Limburgse clubs zitten spelers, staf en kantoormedewerkers de komende tijd thuis en dat zorgt voor problemen in de financiële huishouding. 1Limburg weet te melden dat de clubs procedures zijn begonnen om arbeidstijdverkorting te realiseren bij de overheid. Daarbij zijn er vergunningen aangevraagd bij het UWV en wanneer deze toegewezen worden kan er een WW-uitkering worden ontvangen voor de uren die niet gevuld worden met daadwerkelijke arbeid.

Marco Bogers, algemeen directeur bij VVV-Venlo geeft vanuit huis aan te balen van de situatie. Volgens hem leeft iedereen in grote onzekerheid de komende tijd. "Het is allemaal heel moeilijk te voorspellen. Gaat het EK wel door? Als het EK niet doorgaat, hebben we misschien meer tijd om de competitie af te ronden." Die eventuele verschuiving zorgt daarbij wél weer meteen voor een nieuw probleem. "30 juni lopen alle contracten met spelers officieel af. Dus dan moet de competitie voorbij zijn", kaart Bogers aan.