Update: 'PEC heeft 'wonder' nodig om grasplannen door te kunnen voeren'

Update: 'PEC heeft 'wonder' nodig om grasplannen door te kunnen voeren'

Gepubliceerd: vrijdag 20 maart 2020 om 11:57vr 20-03-2020 om 11:57

Laatste update: donderdag 9 april 2020 om 21:35do 09-04-2020 om 21:35

PEC Zwolle maakte eerder bekend vanaf komend seizoen weer op natuurgras te zullen spelen, maar dat is door de coronacrisis plots de vraag. Net als bij veel clubs is de financiële onzekerheid groot in Overijssel.

"Los van de vraag of het planningtechnisch allemaal nog haalbaar is straks, is niet helemaal zichtbaar hoe groot de financiële impact zal zijn", zegt Jeroen van Leeuwen, algemeen manager van PEC, tegen de Stentor. "Daarom moeten we niet alleen naar de competitie kijken. Als we gaan hervatten, welke invloed heeft dat dan op de begroting van het nieuwe seizoen? We lopen verschillende scenario's door en geven het zeker niet op."

Alle seinen stonden al op groen om afscheid te nemen van de plastic ondergrond. De enige voorwaarde was handhaving in de Eredivisie. Op 11 mei, daags na het laatste Eredivisie-duel met ADO Den Haag, wilde PEC beginnen met de aanleg van de natuurlijke velden. De club komt nu op zijn minst in serieuze tijdsnood. "Het probleem is dan nog niet eens zozeer de aanleg van het natuurgrasveld in het stadion. Daar denken wij twee tot vier weken voor nodig te hebben. Het aanleggen van de trainingsvelden neemt meer tijd in beslag. Daar komt bij dat je in deze onzekere periode ook afhankelijk bent van de leveringen en manschappen."

De financiële gevolgen van de coronacrisis zijn bovendien nog onduidelijk. "We weten niet of dit seizoen nog wordt uitgespeeld, wanneer het nieuwe begint en wat dit allemaal met het aantal seizoenkaarthouders en sponsoren gaat doen. Daardoor is het moeilijk om de begroting voor het nieuwe seizoen vast te stellen en te bepalen of deze plannen nog in dat plaatje passen."

PEC staat in nauw contact met de KNVB over het al dan niet uitspelen van het seizoen. Een mogelijke opschorting van de maatregelen betekent vermoedelijk het einde van de natuurgras-plannen. "Dan wordt het wel heel moeilijk, maar daar horen we volgende week waarschijnlijk meer over."

Update: De kans dat PEC volgend seizoen op natuurgras kan spelen, wordt met de dag kleiner. Volgens de Stentor heeft men inmiddels 'een wonder' nodig om de geplande overstap te kunnen maken. Mocht de Eredivisie in juni hervat worden, dan zullen er slechts drie weken zomerstop zijn totdat het nieuwe seizoen begint: dit is waarschijnlijk te kort om de huidige kunstgrasmsat te vervangen voor een artificieel exemplaar.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws