FC Groningen neemt Fortuna Sittard-aanvoerder transfervrij over: contract tot 2023

FC Groningen neemt Fortuna Sittard-aanvoerder transfervrij over: contract tot 2023

27-03-2020 18:33 Laatste update: 18:42
57

FC Groningen heeft zich verzekerd van de komst van Wessel Dammers. De aanvoerder van Fortuna Sittard komt transfervrij over vanuit Zuid-Limburg en heeft voor drie seizoenen getekend in Groningen.

De Trots van het Noorden heeft het verrassende transfernieuws vrijdagmiddag bevestigd via de officiële kanalen. Met de komst van Dammers heeft FC Groningen ingespeeld op het naderende vertrek van Mike te Wierik, die na dit seizoen naar Derby County vertrekt. "Met Wessel hebben wij een speler in huis gehaald die de Eredivisie kent, een mooie leeftijd heeft als het gaat om de leeftijdsopbouw binnen onze selectie en als Nederlandse jongen geen communicatie- of aanpassingsproblemen zal hebben", laat technisch directeur Mark-Jan Fledderus weten aan de officiële kanalen.

Dammers had volgens zijn werkgever 'meerdere opties', maar zal de komende drie seizoenen in het groen-wit te bewonderen zijn, tot vreugde van Fledderus. "Wessel heeft al de nodige ervaring in het betaald voetbal, weet daardoor wat er wordt gevraagd en wij denken dat hij onze jonge talentvolle spelers verder kan helpen in hun ontwikkeling."

De in Oudekerk aan de IJssel geboren verdediger werd opgeleid bij Feyenoord en tussentijds een jaar aan SC Cambuur uitgeleend. Dammers vertrok in 2017 naar Fortuna Sittard en wist in zijn debuutseizoen promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Dit seizoen maakte hij zijn rentree na een zware knieblessure, waarna hij tot twaalf officiële duels namens Fortuna kwam.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie