'UEFA spreekt weer met nationale bonden en clubs; alternatief CL-plan in de maak'

'UEFA spreekt weer met nationale bonden en clubs; alternatief CL-plan in de maak'

14-04-2020 20:34
13

De UEFA gaat volgende week donderdag, op 23 april, nogmaals in gesprek met vertegenwoordigers van de 55 aangesloten lidstaten en het clubvoetbal. In die meeting wordt de actuele stand van zaken rond de coronacrisis nogmaals besproken.

De Europese voetbalbond is nog altijd van plan om de nationale competities te hervatten en af te maken, als dat van de autoriteiten mag. Ook de Champions League en Europa League zou nog uitgespeeld moeten worden. Volgende week donderdag zou er op een bespreking meer duiding worden gegeven over de actuele stand van zaken rond het coronavirus en het voetbal, weet het Algemeen Dagblad. Wellicht komt er dan ook meer nieuws over het eventueel uitspelen van competities.

Diverse Spaanse media meldden maandag al dat er een plan ligt om de Champions League in augustus op één neutrale locatie uit te voetballen. Dat zou betekenen dat er een eindtoernooi met de laatste acht clubs zal komen, waarbij spelers en begeleiders van de teams in een geïsoleerde situatie zouden moeten verblijven. Er zal ook streng gecontroleerd worden op het coronavirus. Wellicht wordt ook dit plan volgende week donderdag aan de bonden voorgelegd.