Ook De Graafschap is furieus: 'RKC en ADO winnen maar één keer na de winterstop'

Ook De Graafschap is furieus: 'RKC en ADO winnen maar één keer na de winterstop'

24-04-2020 17:56
58

Mike Snoei, oefenmeester van De Graafschap, is bijzonder kwaad op de KNVB. De voetbalbond heeft besloten dat de Superboeren niet naar de Eredivisie promoveren en dat vindt Snoei heel erg onrechtvaardig.

Vrijdagmiddag besloot de KNVB de knoop door te hakken en geen clubs te laten promoveren of degraderen. "De teleurstelling is enorm groot, niet normaal", zegt een woeste Snoei tegen Omroep Gelderland. "Dit is zo onrechtvaardig. Ook omdat de voorsprong zo enorm groot is."

Ook het lot van koploper Cambuur komt ter sprake. "Cambuur heeft een geweldige voorsprong en een schitterend jaar gehad. En RKC komt ermee weg. Die hebben na de winterstop maar één keer gewonnen, net als ADO. Gaan ze dan nog een revival inzetten in de laatste acht à negen wedstrijden?", vraagt de oefenmeester zich af.

Snoei is vooral kwaad omdat de stemming onder de clubs terzijde werd geschoven door de KNVB. Zestien clubs waren voor promotie en degradatie, negen clubs waren tegen en negen clubs onthielden zich van stemming. "Waarom ga je dan stemmen?", meldt een aangeslagen Snoei. "Het hele idee van stemmen vond ik al waardeloos. Nu ga je kalkoenen vragen wat ze van Kerstmis vinden."