KNVB: 'Dan hadden we de minste tegenstanders gehad. Maar we zien 't niet gebeuren'

KNVB: 'Dan hadden we de minste tegenstanders gehad. Maar we zien 't niet gebeuren'

08-05-2020 15:33
76

Een Eredivisie met twee extra clubs is wat de KNVB betreft uitgesloten. Volgens Mark Boetekees, bestuurssecretaris van de voetbalbond, zou een eventuele promotie van SC Cambuur en De Graafschap onoverkomelijke praktische problemen opleveren.

De KNVB heeft wel met de clubs, de lokale overheden en de politie gesproken over een Eredivisie met twintig clubs. "Ook intern hebben we daarnaar gekeken. Komt je uit met je planning?", vertelt Boetekees voor de camera's van FOX Sports. "Maar de slotsom was uiteindelijk: dit gaat hem niet worden, hoe graag we het zouden willen."

Cambuur en De Graafschap moeten dus naar alle waarschijnlijkheid genoegen nemen met nóg een jaartje Keuken Kampioen Divisie, ondanks hun grote voorsprong op de concurrentie. "Wij weten ook wel: als we dat besluit hadden genomen (een Eredivisie met twee extra clubs, red.), hadden we de minste tegenstanders gehad. Maar we zien het gewoon niet gebeuren, we krijgen het niet voor elkaar." De KNVB ziet het vooralsnog niet gebeuren dat de bal op 1 september al kan rollen. "We hebben gekeken naar een planning vanaf 12 september met achttien clubs. Zelfs die is al heel ingewikkeld om rond te krijgen."

Vrijdag werd het kort geding behandeld dat Cambuur en De Graafschap hadden aangespannen. Het hof streeft ernaar om donderdag 14 mei met een uitspraak te komen.