Gelderlander: Vitesse verliest in de rechtszaal en moet volledige huur betalen

Gelderlander: Vitesse verliest in de rechtszaal en moet volledige huur betalen

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 14:49vr 29-05-2020 om 14:49

Laatste update: vrijdag 29 mei 2020 om 14:59vr 29-05-2020 om 14:59

Vitesse heeft zijn kort geding tegen stadioneigenaar Michael van de Kuit verloren, meldt de Gelderlander vrijdagmiddag. De Arnhemmers hadden de zaak aangespannen, omdat ze meenden recht te hebben op een huurverlaging.

Doordat Vitesse tussen maart en augustus geen thuiswedstrijden kon spelen – en daarna wellicht tijdelijk zonder publiek moet voetballen – wilde het de huur van stadion GelreDome halveren. Het aangespannen kort geding heeft echter geen succes opgeleverd: de Arnhemmers moeten de huur over de maanden maart tot augustus 'gewoon' in zijn totaliteit overmaken, laat de Gelderlander weten.

Wat dit betekent voor de toekomst van Vitesse, zal nog moeten blijken. Van de Kuit zou in een eerder stadium al het faillissement van de club aangevraagd hebben, nadat men al weigerde om de huur over te maken. De GelreDome-eigenaar wees naar de Russische geldschieter Valeri Oyf, die eventueel de tekorten zou kunnen dekken. Vitesse liet tijdens eerdere zittingen echter weten dat Oyf 'geen partij' was in de afspraken tussen de club en de stadiondirectie.

De nummer 7 van de Eredivisie is ondertussen begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Thomas Letsch is binnengehaald als trainer, routinier Remko Pasveer en de zelf opgeleide Patrick Vroegh hebben hun contract verlengd.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws