'De kans dat we in september met publiek spelen schat ik op ruim tachtig procent'

'De kans dat we in september met publiek spelen schat ik op ruim tachtig procent'

07-06-2020 23:16
70

Peter Bijvelds, algemeen directeur van TOP Oss, denkt dat de kans groot is dat er vanaf september 'gewoon' weer met publiek wordt gevoetbald in het Nederlandse betaalde voetbal. Via zijn sociale kanalen geeft hij voetbalfans hoop.

Bijvelds, die zichzelf 'direct betrokken' noemt, laat op zijn Twitter-pagina weten dat het goed mogelijk is dat er in september met publiek in de stadions gespeeld kan worden. 'De kans dat we medio september met publiek spelen schat ik als direct betrokkene nu in op ruim tachtig procent', klinkt het.

Toch houdt de directeur van Oss wel een slag om de arm en zegt hij dat het wel van de ontwikkeling van het virus afhangt. 'Dan moet de progressie sinds de start van het coronavirus, zo'n drie maanden geleden, wel 'gewoon' doorzetten. Deskundigen beoordelen dat!'

In Nederland wordt er sinds begin maart niet meer gevoetbald. De KNVB besloot om amateur- en betaald voetbalcompetities stil te leggen om pas weer vanaf september te willen opstarten. De laatste weken komt dat besluit steeds meer onder vuur te liggen, nu blijkt dat er in omliggende landen wel weer gespeeld kan worden.