'Hoopte aan de slag te gaan bij mooie club in Nederland, maar toen kwam corona'

'Hoopte aan de slag te gaan bij mooie club in Nederland, maar toen kwam corona'

18-06-2020 14:15 Laatste update: 15:28
31

Ron Jans is donderdag voorgesteld als trainer van FC Twente. De 61-jarige Zwollenaar is zichtbaar dolblij met zijn aanstelling en kan niet wachten om aan de slag te gaan. Jans weet wel dat er veel werk gedaan moet worden.

Jans vertrok eind februari bij FC Cincinatti na het veelbesproken kleedkamerincident. "23 februari kwam ik terug uit Amerika. Ik kon het even een plek geven en dat is gelukt. Ik hoopte aan de slag te kunnen gaan bij een mooie club uit Nederland, maar toen kwam corona", zegt Jans bij zijn presentatie.

"De meeste clubs waren voorzien en bezig met overleven. Alexander Zorniger leek naar Twente te gaan. Vorige week donderdag zag ik dat dat niet doorging. Jan (Streuer, technisch directeur, red.) had liever een Nederlandse trainer. Zorniger trok daar zijn conclusies uit, volgens mij. Een paar uur later ging de telefoon. Vrijdag spraken we voor het eerst, bijna vier uur lang. Dat hebben we maandagavond overgedaan. De club gaf aan de de keuze op mij was gevallen. M'n gevoel na het eerste gesprek zei: doen man. Dit is gewoon een geweldige club."

Maar Jans weet dat er een hoop moet gebeuren bij Twente. De club moet weer opgebouwd worden. "Er is nauwelijks een selectie, er is geen staf. Er is veel onrust geweest. Ik heb mensen gebeld en met m'n vrouw en kinderen gesproken. Hoe moeilijk het ook is, het is een hele klus, we gaan het gewoon doen. Ik sta te popelen."