Luckassen: 'Ajax wil zijn contract verlengen, hopelijk kan Brian veel spelen'

Luckassen: 'Ajax wil zijn contract verlengen, hopelijk kan Brian veel spelen'

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2020 om 08:27wo 15-07-2020 om 08:27

Laatste update: woensdag 15 juli 2020 om 08:32wo 15-07-2020 om 08:32

Derrick Luckassen hoopt dat zijn broertje Brian Brobbey snel meer speelminuten gaat maken bij Ajax. Volgens de aan Anderlecht verhuurde PSV'er willen de Amsterdammers het contract van de achttienjarige spits verlengen.

Luckassen heeft drie broers, en allemaal zijn ze actief als profvoetballer. "Alleen Samuel (Brobbey, red.) zoekt nog een club na zijn periode bij Almere City, maar dat gaat goed komen", zegt de 25-jarige verdediger woensdag in De Telegraaf. "Mijn oudste broer Kevin (Luckassen, red.) is lekker bezig in Roemenië (FC Politehnica Iasi, red.) en voor Brian wordt het een belangrijk jaar bij Ajax."

Luckassen heeft hoge verwachtingen van zijn jongste voetballende broer. "De club wil zijn contract verlengen. Als ze eruit komen, kan Brian hopelijk veel gaan spelen. Dat is belangrijk op zijn leeftijd. Hij is een speler die heeft laten zien elk jaar productief te zijn. In zijn eerste jaar bij Jong Ajax heeft hij direct zeven goals gemaakt in dertien wedstrijden. Dat zijn goede cijfers voor een A-junior", vindt Luckassen.

Ajax zou de contracten van meerdere talenten willen verlengen. Naast Brobbey moeten ook Naci Ünüvar, Sontje Hansen, Kenneth Taylor en Jurrïen en Quinten Timber hun handtekeningen zetten. Eerder werden de onderhandelingen nog stilgelegd, omdat de talenten om garanties vroegen voor meer trainingstijd in Ajax 1.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Brobbey doorbreken in Ajax 1?

Ja
77%
Nee
23%
(1895 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws