'Koeman wil naast Schreuder ook oud-Feyenoorder meenemen naar Barcelona'

'Koeman wil naast Schreuder ook oud-Feyenoorder meenemen naar Barcelona'

18-08-2020 18:45
53

Naast Alfred Schreuder is ook Henke Larsson een serieuze kandidaat om assistent van Ronald Koeman te worden bij FC Barcelona. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De 48-jarige Zweed was tussen 2004 en 2006 als speler actief bij de Spaanse topclub.

Larsson is momenteel clubloos, nadat hij in 2019 kortstondig terugkeerde als trainer bij zijn oude club Helsingborgs IF in zijn geboorteland. De 106-voudig international werd onlangs nog genoemd bij Feyenoord als toekomstige assistent van Dirk Kuyt. De voormalig aanvaller lijkt nu dus echter voor een terugkeer bij Barcelona te kiezen.

Larsson speelde in twee jaar tijd ruim veertig wedstrijden voor de Catalanen. Volgens het AD is de band tussen de Zweed en Koeman 'helder'. Zo worden ze allebei vertegenwoordigd door Wasserman, het makelaarskantoor van Rob Jansen. Daarnaast speelden ze samen bij Feyenoord. Toen Koeman trainer werd in De Kuip, liep Larsson er stage.

Koeman is inmiddels in Barcelona om zijn overstap af te ronden. Hij komt over van Oranje en wordt vermoedelijk woensdagmiddag gepresenteerd.