Ajax-grap Koeman 'veelzeggend': Hij zet Suárez in feite op de markt

Ajax-grap Koeman 'veelzeggend': "Hij zet Suárez in feite op de markt"

20-08-2020 15:56 Laatste update: 16:04
104

Valentijn Driessen vindt de opmerking van de nieuwe FC Barcelona-coach Ronald Koeman tegen Radio 538 veelzeggend over de situatie van Luis Suárez in Catalonië.

De trainer werd donderdagochtend gevraagd of hij Suárez, nu hij eindverantwoordelijke is in Barcelona, naar Ajax kan laten vertrekken. "Als ik je daar zo blij mee maak, dan is dat goed", lachte Koeman. "Koeman zet hem in feite op de markt met zijn uitspraak", reageert chef voetbal Driessen bij de podcast Kick-Off van De Telegraaf. "Het gaat met een knipoog en met een vette lach, maar dit zal hij niet over Messi zeggen hoor. Van: als jij dat wil, dan laat ik hem naar Ajax gaan. Dat zegt hij niet."

Driessen denkt dat het einde van Suárez bij Barcelona aanstaande is. "De geluiden waren al eerder uit Barcelona te horen: hij moet weg. Ze willen iemand anders naast Messi in de spits en niet langer Suárez."

Ajax-fans zien de Uruguayaan graag terugkomen, maar Driessen verbaast zich over het enthousiasme onder de supporters. "Het verbaast mij dat hij zo gigantisch populair is. Het is geen echte Ajax-speler, het is echt iemand van de hotseklos en veel toeval. Hij heeft geen een prijs gewonnen bij Ajax, misschien een beker, maar geen kampioenschap. Ik verbaas me daar wel erg over."

'Aftasten'
Ajax-watcher Mike Verweij zegt dat het op dit moment 'aftasten is' tussen Ajax, Barcelona en Suárez. "Hij zou ook een rol kunnen spelen in de spelers die Koeman van Ajax wil hebben. Als hij Tagliafico, Van de Beek of Onana interessant vindt... Suarez heeft ook nog een contract voor een jaar, misschien kan hij andere spelers in de deal betrekken."