Levchenko waarschuwt AZ voor drie spelers: 'Hij is Oekraïne ontgroeid'

Levchenko waarschuwt AZ voor drie spelers: 'Hij is Oekraïne ontgroeid'

Gepubliceerd: vrijdag 11 september 2020 om 12:18vr 11-09-2020 om 12:18

Laatste update: vrijdag 11 september 2020 om 13:03vr 11-09-2020 om 13:03

AZ moet volgende week dinsdag in de Champions League-kraker tegen Dinamo Kiev op drie spelers letten: Viktor Tsygankov, Vitaly Buyalski en Carlos de Peña. VVCS-baas Evgeniy Levchenko waarschuwt voor de tegenstander uit Oekraïne.

Levchenko is achtvoudig international van Oekraïne en werkt in het land nog steeds als analist, waardoor hij goed op de hoogte is van de kracht van Dinamo Kiev. Eén van de potentiële gevaren is Tsygankov. "Een speler die op dit moment nog niet in optimale vorm is, maar die de afgelopen twee seizoenen echt goed heeft gepresteerd", zegt Levchenko op de website van AZ. "Ik had ook wel verwacht dat hij dit jaar een stap naar het buitenland zou maken, want ik vind dat hij de Oekraïense competitie is ontgroeid."

AZ moet ook letten op middenvelder Buyalski en linksbuiten De Peña, spelers die volgens Levchenko het verschil kunnen maken. "Ook zij hebben hun optimale vorm nog niet weten te vinden, maar zij kunnen zeker voor problemen gaan zorgen bij AZ." De oud-speler van onder meer Vitesse en FC Groningen verwacht een gelijkopgaande strijd aanstaande dinsdag in Kiev. "Ik denk dat AZ en Dinamo ongeveer even veel kans hebben om door te gaan. Wel denk ik dat Dynamo een klein thuisvoordeel zal hebben, zelfs zonder publiek in het stadion."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Haalt AZ de volgende ronde in de Champions League?

(661 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws