Ik vrees dat het voor Dessers moeilijk gaat worden bij KRC Genk

"Ik vrees dat het voor Dessers moeilijk gaat worden bij KRC Genk"

Gepubliceerd: dinsdag 22 september 2020 om 22:20di 22-09-2020 om 22:20

Cyriel Dessers lijkt zich nu al zorgen te moeten maken om zijn plek bij KRC Genk. De 25-jarige spits, die deze zomer overkwam van Heracles Almelo, kwam tijdens de 3-1 zege op KV Mechelen niet van de bank. Grote uitblinker was concurrent Paul Onuachu met twee treffers.

Genk betaalde vier miljoen euro om Eredivisie-topscorer Dessers over te nemen van Heracles. Na een matige start is hij zijn basisplaats echter al kwijt aan Onuachu en lijkt hij voorlopig veroordeeld tot een rol als back-up. "Ik vrees er een beetje voor dat het voor Dessers moeilijk gaat worden. Ik denk dat Genk met deze ploeg en kern met één spits zal moéten spelen en voorlopig is dat Onuachu", zegt Arnar Vidarsson, voormalig international van IJsland en huidig analist, in Extra Time.

Onuachu krijgt veel lof. "Hij liep in de rug van de centrale verdedigers, functioneerde ook als een goede targetman én deed een aantal opvallende zaken: een hakje achter het steunbeen, hier en daar een no-look-pass. Niet één keer, maar een paar keer."

Ook Wesley Sonck ziet het somber in voor Dessers, die desondanks werd opgeroepen voor het nationale elftal van Nigeria. "Slecht gescout door de Nigeriaanse federatie", zegt de oud-spits van onder meer Ajax.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws