if ((window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth) >= 970) { postscribe('#ads_50', ''); }
'Bij Ajax krijg je geen garanties en voor mij is veel speeltijd heel belangrijk'

'Bij Ajax krijg je geen garanties en voor mij is veel speeltijd heel belangrijk'

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 21:25di 29-09-2020 om 21:25

Carel Eiting hoopt bij Huddersfield Town verschillende aspecten van zijn spel te verbeteren, zo vertelt hij in een interview met de BBC. De 22-jarige middenvelder is door Ajax voor één seizoen verhuurd aan de Championship-club.

"Voor corona speelde ik veel bij Ajax. Dat is wat je wilt als voetballer. Je wil spelen en belangrijk zijn voor het team", zegt Eiting. "Aan het begin van het seizoen wilde ik zeker zijn dat ik zou spelen om mij te ontwikkelen. Bij Ajax is er veel concurrentie en krijg je geen garanties. Maar voor mij is een seizoen met veel speeltijd heel belangrijk. Daarom wilde ik verhuurd worden."

"Dan vraag je jezelf: wat wil je ontwikkelen? Voor mij was dat het fysieke aspect van het spel", legt Eiting uit. "Dat vond ik in het Championship. Ik sprak met Huddersfield, de staf en de mensen van de club. Zij gaven mij een geweldig gevoel. Ze wisten echt wie ik ben. Dat voelde heel goed en daarom wilde ik hier naartoe. Ik ben tot nu toe heel positief."

Eiting kreeg tijdens zijn debuut meteen de handen op elkaar. "Ik wil belangrijk zijn in de eerste fase van de opbouw en ervoor zorgen dat we balbezit houden en vooruit kunnen spelen. Daarnaast wil ik in de eindfase kansen creëren en assists of voorassists geven. Ik wil zo snel mogelijk vooruit spelen. Soms zal dat met een dribbel zijn, soms met één of twee balcontacten. Ik wil het spel versnellen."

Eitig vertelt dat hij bij Ajax met geweldige trainers werkte. "Dennis Bergkamp is in Engeland natuurlijk een heel grote naam. Ik had een geweldige band met hem. Hij zag veel potentie in mij en hielp mij enorm. Hij was ook de eerste die een middenvelder in mij zag. Daarvoor was ik een verdediger. Ook van Wim Jonk heb ik heel veel geleerd."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eiting breekt nog door in Ajax 1

Ja
33%
Nee
67%
(5109 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws