'Ajax gaat het ontzettend moeilijk krijgen in deze Champions League-poule'

'Ajax gaat het ontzettend moeilijk krijgen in deze Champions League-poule'

05-10-2020 09:12 Laatste update: 10:57
134

Ajax dat overwintert in de Champions League: Pierre van Hooijdonk heeft er een hard hoofd in. Hij ziet dat trainer Erik ten Hag de puzzel nog niet heeft gelegd.

"Het Ajax van dit moment gaat het ontzettend moeilijk krijgen in deze poule", stelt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. De Amsterdamse club werd donderdagavond bij de Champions League-loting gekoppeld aan Liverpool, Atalanta Bergamo en FC Midtjylland. "Atalanta is een ingespeelde machine, Liverpool heeft meer kwaliteiten en Ajax heeft dit seizoen eigenlijk nog geen topwedstrijd gespeeld."

Van Hooijdonk zag tegen FC Groningen (1-0 verlies) onder meer een 'zeurende' Dusan Tadic. "Dit Ajax staat nog niet, dat moge duidelijk zijn", aldus de oud-international, die bijval krijgt van Fons Groenendijk. "We hebben het allemaal over Liverpool, maar Atalanta is op dit moment één van de allerbeste ploegen in Europa. En ook fysiek en conditioneel is het echt een topploeg. Op dit moment zou ik als trainer van Ajax meer vrezen voor Atalanta dan Liverpool."