'Maurice de Hond wordt bijna genegeerd, maar de experts gaan ook zijn kant op'

'Maurice de Hond wordt bijna genegeerd, maar de experts gaan ook zijn kant op'

12-10-2020 20:50 Laatste update: 21:02
53

De Graafschap-trainer Mike Snoei heeft geen spijt van zijn uitlatingen aan het adres van NAC Breda, waar vorige week meerdere coronabesmettingen werden geconstateerd. De topper tussen De Graafschap en NAC ging daarom niet door. Snoei was kritisch op NAC. 

NAC-directeur Mattijs Manders was 'erg verrast' door de coronauitbraak en daar zette Snoei zijn vraagtekens bij. "Wij kregen begin van de week al signalen dat er bij NAC echt wat aan de hand was. Het is dus niet zoals Manders zegt, dat het uit de lucht kwam vallen. Je moet je gewoon niet laten verrassen. Ik heb begrepen dat je vooral die anderhalve meter bij maaltijden en zo moet handhaven. Als je daar niet aan kan voldoen, krijg je ellende en raken er grote groepen besmet."

Spijt van die uitspraken heeft Snoei niet. Hij betreurt de ophef. "Ik vind het vervelend dat mensen ziek zijn geworden en thuis moeten blijven", zegt hij tegen de Gelderlander. "Telstar had ook vier besmettingen. Die worden er dan uit gehaald, plus een of twee mensen die mogelijk met ze in aanraking zijn geweest, en gaan in quarantaine. Maar ze spelen wel. We moeten met z'n allen proberen om nog meer grip te krijgen op de individuele situaties. Begrijp me niet verkeerd, bij ons gaan er ook besmettingen komen. Let maar op. Nou, dan gaat Mystakidis spelen."

Het kabinet maakt dinsdag bekend dat het amateurvoetbal per direct stop wordt gezet, zo is de verwachting. Snoei vraagt zich af in hoeverre het virus zich via de buitenlucht verspreidt. "Er wordt ontzettend weinig naar Maurice de Hond (opiniepeiler, red.) geluisterd, hij zegt echt hele zinnige dingen. Deze man wordt bijna genegeerd, maar gelukkig gaan de experts ook een beetje zijn kant op."