'Opvallende Atlético-deal: Valencia weigerde bod, maar heropende dossier zelf'

'Opvallende Atlético-deal: Valencia weigerde bod, maar heropende dossier zelf'

Gepubliceerd: dinsdag 3 november 2020 om 16:17di 03-11-2020 om 16:17

Laatste update: dinsdag 3 november 2020 om 16:26di 03-11-2020 om 16:26

Atlético Madrid en Valencia rondden dinsdag een opvallende transfer af: de Fransman Geoffrey Kondigbia verruilt Los Che buiten de transferperiode om met onmiddellijke ingang voor Los Rojiblancos. Marca biedt een inkijkje in de deal, die nota bene door Valencia geïnitieerd is.

Beide Primera División-clubs spraken eerder al over een transfer van Kondogbia: Atlético bood naar verluidt tien à twaalf miljoen euro, maar Valencia wilde hier niet mee akkoord gaan. De Madrilenen waren niet bereid om verder te gaan en staakten hun pogingen.

Valencia-eigenaar Peter Lim kwam echter terug op zijn eerdere beslissing en nam wederom contact op met Atlético, schrijft Marca. Los Che gingen nu wél akkoord met het eerder geweigerde bod. Kondogbia ontbrak tijdens de laatste drie competitieduels in de wedstrijdselectie van Valencia en werd door de clubleiding warm gemaakt voor een transfer naar Atlético, waar hij Champions League-voetbal zou kunnen spelen.

Inmiddels heeft Kondogbia een vierjarig contract gesigneerd in de Spaanse hoofdstad. De middenvelder moet echter nog even geduld hebben met Europees voetbal: pas als Atlético de knock-outfase van de Champions League haalt, kan het zijn nieuwste aanwinst inschrijven voor het miljardenbal.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws