Ajax opent de deuren van De Toekomst: 'Wij willen complete voetballers opleiden'

Ajax opent de deuren van De Toekomst: 'Wij willen complete voetballers opleiden'

19-11-2020 10:52
48

Ajax heeft woensdag zijn eigen VO-school, genaamd De Toekomst, officieel geopend. De school geeft jeugdspelers van de club de mogelijkheid om het onderwijs dat zij volgen perfect aan te laten sluiten bij het trainingsschema. Algemeen directeur Edwin van der Sar is erg blij met deze ontwikkeling.

"Bij Ajax willen wij complete voetballers opleiden en school speelt daarbij een grote rol. De spelers moeten meer kunnen trainen" vertelt Van der Sar op de website van Ajax. Het idee voor een school op het trainingscomplex komt niet uit de lucht vallen. Ajax werkt al jarenlang samen met het Calandlyceum, het ROC Amsterdam en het Calvijn College.

Van der Sar is erg verheugd over het feit dat er nu een officiële school op het trainingscomplex van de Amsterdammers staat. "Zo kunnen alle jeugdspelers, op alle schoolniveaus, onderwijs krijgen op ons eigen trainingscomplex, waardoor ze meer tijd hebben voor trainingen. Wij zijn heel blij dat we met deze school de volgende stap in onze ambitieus kunnen zetten", stelt de algemeen directeur.