Napoli-stadion krijgt de naam van Maradona: 'Hopelijk als fans weer terugkomen'

Napoli-stadion krijgt de naam van Maradona: 'Hopelijk als fans weer terugkomen'

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 14:36do 26-11-2020 om 14:36

De burgemeester van Napels en de voorzitter van SSC Napoli hebben bevestigd dat het stadion van de Italiaanse club hernoemd zal worden naar Diego Maradona. De Argentijn overleed woensdag aan de gevolgen van een hartaanval.

Tussen 1984 en 1991 speelde Pluisje bij Napoli, waar hij twee keer landskampioen werd en de UEFA Cup wist te winnen. "We hebben de eerste stappen om het stadion van Napels aan Maradona op te dragen al genomen", zegt burgemeester Luigi de Magistris. "Het is een proces, maar het zal een snel proces zijn. Als er zo'n sterk verlangen is zal niets ons tegenhouden. We hopen dat het samen gaat vallen met het weer toelaten van fans bij wedstrijden."

In een open brief laat Aurelio De Laurentiis, voorzitter van Napoli, weten dat hij heel graag zou zien dat het stadion van zijn club de naam van Maradona gaat dragen. "Dan kunnen we je bij ons houden als getuige van de grootse weg die wij als club hebben afgelegd. Jouw jaren hier zijn onuitwisbaar in de herinnering van iedere Napolitaan. Je bent en blijft het symbool van onze verlossing en wederopstanding. Bedankt Diego, je blijft bij ons allemaal."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Serie A SSC Napoli

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws