'Misschien wil Huntelaar wel stoppen omdat hij te weinig gebruikt wordt bij Ajax'

'Misschien wil Huntelaar wel stoppen omdat hij te weinig gebruikt wordt bij Ajax'

20-12-2020 22:15
51

Youri Mulder denkt dat Klaas-Jan Huntelaar uit teleurstelling over het gebrek aan speeltijd bij Ajax aangegeven heeft dat hij zou willen stoppen. De spits, die zondagmiddag twee keer scoorde voor de Amsterdammers in de uitwedstrijd bij ADO Den Haag (2-4), twijfelt nog over zijn toekomst.

Mulder zou de Achterhoeker aanbevelen om nog even door te gaan met voetballen. "Als je hem ziet denk ik 'nou, plak er nog een jaartje aan vast'", zegt de analist tijdens Rondo op Ziggo Sport. "Hij is enorm scherp en fit."

De gewezen aanvaller denkt dat Huntelaar vorige week na de thuiszege op PEC (5-0) uit teleurstelling zijn afscheid aankondigde. "Als je hem ziet denk je dat Ten Hag hem sneller en vaker had kunnen brengen in plaats van Brobbey en Traoré. Dat zijn jonge spelers. Misschien is Huntelaar toch een beetje teleurgesteld dat hij te weinig gebruikt is en dat hij naar aanleiding daarvan het over stoppen heeft."

Huntelaar stond zondag voor de tweede achtereenvolgende keer in de basis bij Ajax en kwam weer tot scoren. Dit seizoen trof 'The Hunter' al vijf keer doel voor de Amsterdammers. Naast zijn twee basisplaatsen viel de ervaren spits ook zeven keer in.