Gerbrands kondigt PSV-transfers aan: 'Als we uit rode cijfers willen blijven'

Gerbrands kondigt PSV-transfers aan: 'Als we uit rode cijfers willen blijven'

31-12-2020 20:10 Laatste update: 01-01-2021 12:39
86

Ajax mist 45 miljoen euro aan inkomsten als de stadions tot het einde van het seizoen leeg blijven. PSV-directeur Toon Gerbrands geeft aan dat er waarschijnlijk spelers verkocht moeten worden als dit zo blijft. Ook bij AZ en Feyenoord is de schade fors.

Clubs lopen tegen een miljoenenschade aan omdat er geen fans welkom zijn in de stadions. "Als dit zo blijft, mist Ajax dit seizoen 45 miljoen euro aan wedstrijdgerelateerde inkomsten. Terwijl onze ambities hetzelfde zijn. En daarvoor heb je een sterke spelersgroep nodig", zegt Ajax-directeur Edwin van der Sar tegen Voetbal International. Mark Koevermans van Feyenoord houdt rekening met ongeveer twintig miljoen euro aan gemiste inkomsten. "En dat is het scenario waarbij we in de tweede seizoenshelft mét publiek spelen."

Gerbrands denkt dat PSV aankomende zomer de transfermarkt op moet. "Ik heb ooit geroepen dat PSV zonder supporters en sponsors dertig miljoen ging mislopen. Daarvan hebben we al een behoorlijk deel ingelopen, omdat we ze niet allemaal hoeven te compenseren. Maar dan nog: als we uit de rode cijfers willen blijven, moeten we in de zomer spelers verkopen."

AZ-directeur Robert Eenhoorn geeft aan dat de alarmbellen in Alkmaar niet meteen af gaan. "Door onze plaatsing voor Europees voetbal en de verkoop van Oussama Idrissi hadden we normaal gesproken een mooie winst gedraaid. Dat is nu nog niet gelukt. In eerste instantie hebben wij begroot op beperkt publiek in de eerste seizoenshelft en een normale bezetting na de winterstop. Dat moet je dus steeds bijstellen. Een specifiek bedrag heb ik niet. Maar AZ heeft een eigen vermogen van veertig miljoen euro. Dus we kunnen nog even vooruit."