Cambuur begint nieuwe jaar spetterend: doelpuntenregen tegen Eindhoven

03-01-2021 16:20
46

SC Cambuur is het nieuwe jaar prima begonnen. Op bezoek bij FC Eindhoven werd er met 2-5 gewonnen, al had de score nog hoger uit kunnen vallen. De ploeg van trainer Henk de Jong ging met een 1-5 voorsprong de rust in én speelde de hele tweede helft met een man meer. De enige treffer in het tweede bedrijf werd echter gemaakt door Eindhoven.

Het duurde in het Jan Louwers Stadion niet lang voordat Cambuur de goede vorm van vorig jaar teruggevonden had. Al na vier minuten spelen wist Robert Mühren het net voor het eerst te vinden. Hij plaatste de bal met zijn linkervoet achter een kansloze Eindhoven-keeper Ruud Swinkels. Het was het begin van een mooie middag voor Cambuur en Mühren. Na een kwartier lag ook zijn volgende treffer er al in: 0-2.

De meest opvallende goal van de eerste helft kwam op naam van Issa Kallon. Hij werd door David Sambissa weggestuurd in de diepte en wilde de bal vervolgens voorgeven. Kallon struikelde echter en raakte de bal in zijn val met zijn linkerbeen. Swinkels werd gepasseerd in de korte hoek.

Eindhoven dacht na een halfuur terug te komen in de wedstrijd door Joey Sleegers, die de 1-3 maakte, maar vijf minuten later lag de volgende Cambuur-treffer er alweer in. Calvin Mac-Intosh was de gelukkige. Het ging van kwaad tot erger voor Eindhoven, toen Mawouna Amevor in kon rukken met een directe rode kaart. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Mühren, die zijn derde maakte vanaf de penaltystip: 1-5.

De beginfase van de tweede helft was duidelijk voor Cambuur, dat er wel zin in leek te hebben om een monsterscore neer te zetten. De bal wilde er echter niet in, waarna de Cambuur-storm wat ging liggen. Pieter Bogaers wist zelf nog wat terug te doen namens Eindhoven door de 2-5 op het scorebord te zetten. Hier bleef het bij.

Door de overwinning vergroot Cambuur de voorsprong op Almere City, dat zaterdag met 1-0 won van De Graafschap. De marge is weer drie punten: de ploeg van De Jong staat op 46 punten na 18 wedstrijden.