Kieft: 'De grote Roger Schmidt zou het allemaal heel anders gaan doen'

Kieft: 'De grote Roger Schmidt zou het allemaal heel anders gaan doen'

02-02-2021 09:56
163

Wim Kieft kan niet geloven dat PSV zondag is afgedroogd door Feyenoord in De Kuip. De oud-spits haalt trainer Roger Schmidt en diens roulatiebeleid door de gehaktmolen.

"Roger Schmidt is met veel tamtam binnengehaald. De grote Roger Schmidt zou het allemaal heel anders gaan doen", zegt Kieft tegen Veronica Inside. "Hij zou ook heel anders gaan voetballen, terwijl we in Nederland al tachtig jaar op dezelfde manier spelen en daar redelijk veel succes mee hebben behaald. Het komt er totaal niet uit. Als je speelt met Rosario en Sangaré, daar zit voetballend helemaal niets in. Ze zijn hartstikke goed in de duels, maar het komt er niet uit."

Ook van het roulatiebeleid van Schmidt snapt Kieft niets. "Malen heeft geloof ik acht goals gemaakt. Dat is toch een jongen voor 20 à 25 goals. Als je die spelers elke keer maar uit hun ritme haalt door ze te wisselen... Hij (Schmidt, red.) is in staat om Malen en Zahavi na 45 minuten er weer uit te halen voor Noni Madueke, die er nu overigens niet bij was. En dan missen ze ook nog Gakpo. Het valt voetballend allemaal niet mee. En je moet minimaal tweede worden, met die begroting en hoe ze hebben geïnvesteerd. Dat wordt nog een heel karwei."

"Als je iedere keer de opstelling wisselt, krijg je nooit ritme en een wisselwerking", vervolgt Kieft zijn klaagzang. Dat PSV met 3-1 verloor bij Feyenoord, wekt ook verbazing. "Hoe kun je in godsnaam van dit Feyenoord verliezen? Die waren rijp voor de slacht en dan word je zo kinderlijk weggespeeld in de counter. Dan sta je niet goed. Het zijn wel de momenten dat het moet gebeuren. Het was best een slechte wedstrijd."