PSV terug naar 'eigen huisstijl': 'Atlético is al jaren met dat systeem bezig'

PSV terug naar 'eigen huisstijl': 'Atlético is al jaren met dat systeem bezig'

10-02-2021 07:43 Laatste update: 08:00
126

PSV stapte afgelopen weekend tegen FC Twente weer terug op de 'eigen huisstijl', waarbij de ploeg wat meer inzakte en er vervolgens gevaarlijk uitkwam. Het leverde een van de makkelijkste overwinningen sinds tijden op: de Enschedeërs werden met 3-0 verslagen. Danny Koevermans en Ernie Brandts kijken vooruit op de topper tegen Ajax.

Het is afwachten of PSV ook tegen Ajax die speelstijl gaat hanteren. "Misschien is Schmidt iets teruggekomen op zijn plan, hij kwam natuurlijk binnen met het idee Vollgas-voetbal te spelen", begint Koevermans in gesprek met De Telegraaf. "Het gaat om resultaat, niets anders. Maar misschien doet-ie het tegen Ajax weer anders, in het competitieduel daar kwamen ze ook met hoog drukzetten op 0-2."

Brandts begrijpt dat Schmidt een stapje terug heeft gedaan met zijn 'Vollgas-voetbal', helemaal in dit drukke seizoen. "PSV heeft altijd scorend vermogen, ook als het verdedigend wat degelijker wordt. Misschien is deze manier van spelen het juiste scenario voor dit moment. Dat altijd hoog drukzetten, is in principe het moeilijkste wat er is. Iederéén moet meedoen, dan kun je veel ruimte voor jezelf creëren als je de bal verovert, omdat tegenstanders hier altijd willen voetballen en het veld groot maken."

De speelstijl van het Spaanse Atlético Madrid wordt er door Brandts bijgehaald als voorbeeld. "Atlético, die zijn al jaren met dat systeem bezig. Die ploeg heeft soms maar veertig procent balbezit, maar staan meer dan tien punten los in Spanje. Het is soms niet om aan te zien, maar ze maken wel heel veel ruimte voor zichzelf om te scoren", sluit de FC Eindhoven-trainer af.